Miten ostaa bitcoineja – Selkeät 3 askelta

Haluatko ostaa bitcoineja? Tämän luettuasi osaat hankkia bitcoin kryptovaluuttaa. Ymmärrät, miten ostaminen käytännössä tapahtuu.

Bitcoinin (BTC) ostamiseen tarvitset nettiyhteyden, todistuksen henkilöllisyydestä (myös ajokortti käy), ja vapaavalintaisen määrän euroja, jotka vaihdat bitcoiniksi.

Bitcoinin ostaminen ei ole vaikeaa:

  1. Tee käyttäjätunnus välityspalveluun
  2. Siirrä rahaa välityspalveluun
  3. Osta siirtämälläsi rahalla bitcoineja

Käydään seuraavaksi jokainen vaihe tarkemmin läpi, jotta ostaminen tapahtuu luotettavasti ja vaivattomasti.

1. Tee käyttäjätunnus välityspalveluun

Välityspalvelu on kuin valuutanvaihtopalvelu. He ottavat vastaan euroja ja saat vastineeksi bitcoineja.

Aloita tekemällä käyttäjätunnus välityspalveluun. Sinulta kysytään ne tavalliset kysymykset: nimi, osoite, sähköposti, ym. Olet varmasti täyttänyt vastaavia lomakkeita ennenkin.

Välityspalveluita on monia, esimerkiksi suomalaiset Coinmotion ja Northcrypto.

2. Siirrä rahaa välityspalveluun

Useat bitcoinin välityspalvelut hyväksyvät tilisiirrot ja luottokorttimaksut. Suosittelen käyttämään tilisiirtoa, koska se on sinulle useimmiten kuluton. Toisin kuin luottokortin käyttö, josta veloitetaan yleensä muutaman prosentin kulu.

Aloita tilisiirto välityspalvelussa ilmoittamalla summa, jonka aiot siirtää. Esimerkiksi 100 euroa. Saat välityspalvelusta ohjeet tilisiirron tekemiseen. Yleensä IBAN-tilinumero ja viesti, joilla voit tehdä normaalin tilisiirron omassa verkkopankissasi.

Tilisiirron tehtyäsi, eurot näkyvät välityspalvelussa 1-3 pankkipäivän kuluessa. Tarkkaile sähköpostiisi tulevaa ilmoitusta siirron läpimenosta. Osassa välityspalveluja on saatavilla myös välittömiä rahansiirtoja.

Lue myös: Kuinka paljon Bitcoinia kannattaa ostaa?

3. Osta siirtämälläsi rahalla bitcoineja

Kirjaudu sisään välityspalveluun, ja osta ensimmäiset bitcoinisi.

Voit ostaa Bitcoinia itse valitsemasi määrän. Esimerkiksi koko 100 euron summalla, tai vaikka vain 50 eurolla aluksi. Tai jos olet tullut toisiin ajatuksiin, nosta eurot takaisin pankkitilillesi. Päätös on sinun.

Kun olet valmis vaihtamaan euroja Bitcoiniksi, se on helppoa ja nopeaa. Syötä haluamasi määrä, ja tee ostos.

Omistat nyt Bitcoin kryptovaluuttaa. Onneksi olkoon!