Kuinka paljon Bitcoinia kannattaa ostaa?

Bitcoin on tullut jäädäkseen, ja yhä useampi sijoittaa siihen potentiaalisten tuottojen vuoksi. Historiallisesti Bitcoiniin sijoittaminen onkin ollut tuottoisaa, mutta onko näin jatkossa? Entä jos siihen sijoittaa, niin mikä on sopiva määrä Bitcoinia?

Mielestämme Bitcoiniin kannattaa sijoittaa, mutta se täytyy tehdä pitkällä tähtäimellä. Emme suosittele ostamaan Bitcoinia, jos tavoitteesi on nopea rikastuminen. Sen sijaan osta ja pidä Bitcoin-omistuksesi usean vuoden ajan.

Jos ostan Bitcoinia, paljonko sitä käytännössä kannattaa ostaa?

Kuten kaikessa sijoitustoiminnassa, sijoita vain sen verran, minkä voit menettää. Aina on olemassa riski, että menetät koko sijoitetun rahamäärän, eivätkä kryptovaluutat ole poikkeus.

Kryptovaluuttojen tapauksessa arvonmuutosten riski on suurempi kuin monessa muussa markkinassa, mutta myös potentiaalisen tuoton nähdään olevan suurempi.

Jos harrastat sijoitustoimintaa, ja olet vasta tutustumassa Bitcoiniin, varaa sille esim. 1-5 % portfoliostasi.

Jos et ole ennen harrastanut sijoittamista, etkä ole varma paljonko Bitcoinia kannattaisi ostaa, aloita esimerkiksi satasella, 100 €.

Miksi 100 eurolla bitcoinia?

Kerta olet lukemassa tätä, olet todennäköisesti siinä onnellisessa asemassa, että pystyt sijoittamaan 100 euroa. Sen menetys ei ole maailmanloppu, ja toisaalta sen moninkertaistuminen Bitcoinin mahdollisen arvonnousun myötä ei ole yhdentekevää.

Esimerkiksi 10-kertainen arvonnousu nostaa 100 € sijoituksen 1000 euroon, ja vastaavasti 100-kertainen 10 000 euroon.

Tiesitkö muuten, että suomalaiset käyttävät uhkapeleihin 3 miljardia euroa vuodessa? Siitä tulee reilu 500 euroa per jokainen suomalainen. Tämän faktan valossa joku voisikin väittää, ettei satasen irrotus sijoituskäyttöön tunnu missään.

Kuten aina, älä usko kaikkea mitä netissä sanotaan. Tee oma tutkimus, ja oma päätöksesi.

Lisää aiheesta: Miten ostaa Bitcoinia – 3 selkeää askelta