Miten ostaa Bitcoin osakesäästötilille?

Voiko Bitcoinia ostaa osakesäästötilille (OST)? Tällä hetkellä (2021) ei suoraan, mutta pienen mutkan kautta kyllä. Katsotaan nyt miten.

Osakesäästötilille ei voi ostaa Bitcoinia tai johdannaisia, mutta altistusta Bitcoin arvonkehitykselle on mahdollista saada. Nimittäin ostamalla pörssiyhtiötä, joka omistaa merkittävän määrän Bitcoinia.

Tällainen yhtiö on esimerkiksi MicroStrategy (Nasdaq: MSTR). Muita bitcoinia omistavia yhtiöitä ovat mm. Square (Nasdaq: SQ), Tesla (Nasdaq: TSLA). Yhtiöillä on taseessaan merkittävä määrä Bitcoinia, josta siivu voi olla sinun.

  • MicroStrategy Inc, 71 079 kpl BTC (3,4 miljardia USD)
  • Square Inc, 4 709 kpl BTC (225 miljoonaa USD)
  • Katso bitcointreasuries.org

Arvo US dollareina on kurssilla $48k per Bitcoin (helmikuu 2021).

Mainittakoon myös, että Squaren Bitcoin-omistuksen lisäksi sen liiketoiminta hyötyy kryptovaluutan suosion kasvusta. Molemmat seikat vaikuttavat yhtiön arvonmääritykseen.

Mainitut Bitcoinia omistavat yhtiöt ovat listattu Yhdysvaltojen pörssissä, josta niitä voi ostaa osakesäästötilille, kuten mitä tahansa osaketta. Kaupan kylkiäisiksi saat altistuksen Bitcoinin arvonkehitykselle nyt omistamasi yhtiön kautta.

Kuten varmasti huomasit, tämä ei ole tavanomainen tapa sijoittaa Bitcoiniin. Näiden yhtiöiden arvonkehitys ei seuraa Bitcoinin markkinahintaa, vaikka oma vaikutuksensa sillä on. Osakkeiden arvo muodostuu monista tekijöistä, joista Bitcoin-omistus on yksi. Nice.