Bitcoin huijaus (4 kpl) – Menisitkö itse lankaan?

Rahaa. Sitähän ne huijarit himoitsee, keinolla millä hyvänsä. Milloin kalastellaan pankkitunnuksia ja milloin luottokortin tietoja.

Valitettavasti Bitcoin ei ole poikkeus. Sekin kelpaa rikollisille aivan mainiosti, joten huijausyrityksiin ei voi olla törmäämättä.

On tärkeää tutustua, miltä Bitcoin-huijaukset yleensä näyttävät, ja mitä perättömyyksiä huijarit lupaavat. Heidän toimintatapoihin tutustuminen antaa valmiudet havaita ja välttää ne.

Varo bitcoin-ansaa! Yksi virtuaalivaluutalla huijatuista on Tuula Starck-Schreiber: ”Rahan menetys on häpeällistä, enkä kaipaa keneltäkään sääliä tällaiseen tyhmyyteen”

Tässä tapauksessa huijarit eivät olleet Bitcoinin perässä. He huijasivat uhreilta ihan tavallisia euroja, käyttäen houkutuksena suuria tuottoja Bitcoin-sijoituksista.

Artikkeli julkaistiin Iltalehdessä 18.8.2019. Lue juttu tästä.

Kiinalainen 3 miljardin dollarin (USD) Bitcoin-huijaus

Kyseessä on PlusToken -niminen krypto, joka oli ns. ponzi-huijaus. Jälleen luvattiin korkeita tuottoja ja rikkauksia.

Huijarit keräsivät peräti 3 miljardin Yhdysvaltojen dollarin edestä kryptovaluuttaa. Mikä pahinta, osa kryptoista on yhä huijareiden hallussa. Poliisi ei ole vielä onnistunut kaikkia nappaamaan (elokuu 2019).

Huijaus tapahtui Kiinassa, ja tapauksesta uutisoitiin hyvin vähän länsimaisessa mediassa. Twitterissä @DoveyWan kuvailee tapahtumia näin.

Bitcoin automaatti (ATM), muka huollossa

Kanadassa kadulla olleisiin Bitcoin-automaatteihin oli teipattu lappu. Tässä lapussa luki, että huoltotoimien vuoksi Bitcoinin ostaminen ei onnistu normaalisti. Ostajan täytyy seurata lapun ohjeita.

No, yllättäen ohjeita seuraamalla Bitcoinit menivät ostajan lompakon sijaan huijareiden lompakkoon.

Lue lisää huijauksesta täältä.

Sijoittajien sadat miljoonat katosivat Kankkulan kaivoon – ”idioottien kustannuksella v**un rikkaana eläkkeelle!”

BitClub Network keräsi rahaa sijoittajilta, ja väitti pystyttävänsä virtuaalivaluuttojen louhintaan tarkoitetun laitteiston. Tuotot piti jakaa sijoittajien kesken.

No eihän se ihan näin mennyt. Sijoittajien rahojen kohtalo on kehno, ja huijarit ovat lainvalvojien hallussa. Lisää tivi.fi:n artikkelissa.